平成26年度ルーズベルト高校来校の記録
ERHS Delegation Visits Suiran in June, 2014

6月11日から17日、本校の姉妹校であるエレノア・ルーズベルト高校(通称ルー校)の生徒20人と先生3名が来校しました。 同校はアメリカのメリーランド州にあります。 毎年相互に訪問し、交流を図っています。今年も、本校生徒や職員の家に1週間ホームステイしました。 日々の学校生活や、翠翔祭等の行事を通じて生徒との親睦を深め、双方にとって充実した交流となりました。

Twenty students and three teachers from Eleanor Roosevelt High School (ERHS), the sister school of Suiran, visited our school and stayed from June 11 to 17. ERHS is located in Maryland, U.S.A. We visit each other's school every year, and have kept a good relationship for years. Each member of the ERHS delegation homestayed with a Suiran student or a teacher for a week. They deepened friendship with our students through joining some of our classes, our school festival (Suisho-sai), and other events. It was an invaluable exchange for both of American and Japanese.

歓迎式典。お土産も頂きました
Gift presentation in welcome ceremony

皆の似顔絵。似てるかな…?
Pictures of ERHS students. Nice likeness!?

音楽の授業で「ふるさと」等を合唱
We sang "Furusato" together in music class

アメリカの手遊びを体験
We tried some American games

仲良くなった友達と昼食
Eating lunch with friends

川崎市立日本民家園への遠足
Field trip to Japanese traditional house in Kawasaki

翠翔祭企画「ルー校生とワイワイしよう!」
Booth at the Suisho-sai; "Let's have fun with ERHS students!"

お祭り気分でテンションMAX!!
Everyone's in a party mood!!

朝鮮学校の生徒を交えた茶話会
Exchange with Korean School students

日本の文化を体験しました
Experiencing Japanese culture

三ツ沢小の児童とドッヂボール対決
Dodge ball match with Mitsuzawa Elementary School students

再会を誓い合って…
"Promised to meet each other again!"

劇「不思議の国のアリス」は圧巻!
ERHS's performance "Alice in Wonderland" was splendid!

最後に皆で「ハイチーズ!!」
Last picture to be taken together! Everyone, "Say cheese!!"

その他の国際交流活動についてはこちらをご覧ください。

For more information about the international exchange,please look here.